Fiore Henken

Naam kunstenaar: Fiore Henken

Titel kunstwerk: Verloren Bestemming

Locatie: Op buitenmuur schuurtje en in schuurtje nabij hekje Theetuin

Materiaal : Kastje met laadjes met daarin geplastificeerde bestemmingsplannen geplaatst tegen de buitenmuur van het schuurtje aan de linkerzijde van de half-openstaande houten deur en 3 schilderijen van het aanwezige landschap bevestigd tegen de muur van het schuurtje, in het schuurtje een schilderij geplaatst op een ezel.

foto 1Voor het gebied Brabantse Wal zijn grensoverschrijdende bestemmingsplannen gemaakt. Nederlandse en Belgische gemeenten samen. Behoud van de kwaliteiten van het landschap staat voor op. Grens tussen klei en zand, bos en weiden, heuvels en het vlakke land. Behoud van het water en het reguleren van de watervoorziening zijn essentieel bij waterbeheer. Natuurbeheer, landschapsontwikkeling en stedelijke ontwikkeling raken elkaar.

Wat is er van deze bestemmingsplannen gekomen, waar zijn ze gebleven, en wat is er van gerealiseerd? In de la verdwenen misschien? Het menselijk ingrijpen is in het landschap te zien.

 

Dit kunstwerk toont de kastladen waarin de plannen zijn verdwenen en de aangetroffen natuurbeelden zoals die er nu zijn.

foto2

 

foto3


 

Titel kunstwerk: Windervaring

Locatie: In boompjes nabij paardenschuur in de Theetuin

Materiaal: Blikken met touwtje in boom gehangen, in de blikken steentjes met buigbaar dun gekleurd staaldraad vastgemaakt aan touwtje

Door de wind worden de blikken bewogen en geven de steentjes een tinkelend geluid

Geef een reactie