Jolanda van Dam

De Maekerie Sint-Annaland

jolandavandam@zeelandnet.nlwww.demaekerie.nl

Lijnen van veroudering

In mijn werk als keramist gebruik ik graag structuren. Mijn oog viel dan ook gelijk op de structuren die zijn ontstaan op de stootwand van de binnenbak van de manege. De lijnen zijn ontstaan doordat ruiters met hun stijgbeugels krassen tegen de wand. Door de tijd heen is er zo een geheel eigen tekening ontstaan. De lijnen vertellen het verhaal van veroudering door jarenlange beweging van ruiter en paard.

Deze lijnen van veroudering heb ik proberen te vangen in keramiek.

Hoofd in de wolken

Een ander thema in mijn werk zijn emoties. Deze geef ik vorm in mijn verdraaide koppen. Hierbij gaat het niet meer om hoe een menselijk hoofd eruit ziet, maar om de emotie die het uitdrukt. Bij het hoofd in de wolken gaat het over blijdschap. Deze blijdschap kun je onder andere ervaren als ruiter tijdens een buitenrit.