Halsters Laag, Expositie 2013

In de periode 22 september 2013 t/m 3 november 2013 was de tentoonstelling in de vrije natuur te bezoeken.

Deelnemende kunstenaars waren: Riet Buuron, Ewoud Willem van Doorn, Christine Lamme, Ank van Meer, Lia Reijnders, Pierrette Schoon, Hella Sluyters, Carla Stout, Erdal Unal, Christine Veraart, Trudie Vrolijk, Irene Weug en Elke Zimmerman. Elders op deze site vindt u nadere informatie over de kunstenaars en wat zij daar hebben laten zien.

Onze folder kunt u hier ophalen: Heerlijke Kunst 2013 Folder

Halsterslaag is niet al te eenvoudig te vinden, maar met onderstaande plattegrond rijdt u er zonder problemen heen.

Om u te helpen hebben wij onderweg een aantal pijlen geplaatst:

 

U vindt naast de parkeerplaats aan de ingang van het terrein een bakje met daarin onze folder.

 

Neem ook uw smartphone mee met de mogelijkheid om QR codes te lezen zodat u in het veld door middel van deze code direct gebracht wordt naar de pagina op deze site waar nadere informatie over het kunstwerk te vinden is.

Over Halsters Laag.

Het Halsters Laag is een laagte tussen noordelijke uilopers van de Brabantse wal, de hoge zandwal van Belgi√´ tot aan Steenbergen. Tegelijkertijd ligt het Halsters Laag in de overgangszone waar zand en kleigrond elkaar raken: de naad van Brabant. Hierdoor komt grondwater van heel goede kwaliteit ( kwelwater) aan het oppervlak. Het Halsters Laag heeft daarom de status “Natte Natuurparel” gekregen. Staatsbosbeheer spant zich samen met andere partijen in om het gebied in ere te herstellen.

Voor een folder van Staatsbosbeheer over deze omgeving klik hier.

 

Geef een reactie