Categorieën
Geen categorie

2024 Frank Beek

“een familie-sage 7 generaties” nog werk in uitvoering .

Frank heeft in 2015 voor het eerst meegedaan met Heerlijke Kunst. Na de beëindiging van zijn psychotherapiepraktijk is hij nog meer tijd en aandacht gaan besteden aan beeldhouwen  en 16 jaar lid van Arsis.

Frank zocht zijn ontwikkeling bij ervaren beeldhouwers. Naast vorm had de huid van de steen (meestal Belgisch hardsteen) zijn aandacht. Hij houdt van de rust van het handwerk, het handgereedschap. Een pneumatische hamer gaat vaak te snel. Zijn beelden zijn abstract, hierdoor universeel en meerduidig en hebben vaak geen titel, dit is om de toeschouwer uit te dagen actiever te kijken.

Het aantrekkelijke bij de opzet van Heerlijke Kunst zit ‘m voor Frank in de mogelijkheid om met ander materiaal te werken dan steen, of een andere invalshoek te nemen dan gewoonlijk. Bij de locatie van dit jaar, Landschapscamping Kruytenburg,  is het vertrekpunt voor Frank de geschiedenis van de plek, het verhaal van 7 generaties van de familie Van Nieuwenhuijzen die op deze plek woonden, werkten en ook nu nog steeds  leven. Eerst was het een gemengd boerenbedrijf, na 1953 puur akkerbouw en sinds 2000 zijn er van de 40 hectare 10 hectare ingericht als camping en is het terrein ingericht als landschapscamping met een enorme kruidentuin. Momenteel wonen 3 generaties op het terrein bij de camping.

Het vertrekpunt voor het werk van Frank voor deze editie van Heerlijke Kunst is het gegeven van 7 generaties op dit boerenland. Het wordt een werk in Belgisch hardsteen dat uit 7 onderdelen zal gaan bestaan.

Geef een reactie