2024 vervolg op manege Vosmaer

Zaterdag 14 September van 12.00 tot 17.00 u.

Paarden coaching

Deelnemers en belangstellende zijn dan van harte welkom op:
Manege Vosmaer,
Zeedijk 3A, 4698PG Oud Vossemeer, Tel.06 10677020

In 2022 hebben wij onze locatie (manege Vosmaer) beschikbaar gesteld voor Heerlijke Kunst. Tijdens dit evenement werden er een aantal workshops aangeboden, waaronder een kennismaking met paardencoaching. Er was veel belangstelling voor, waardoor er niet genoeg tijd was om iedereen hieraan mee te kunnen laten doen. Nu willen we graag als Stichting Paardenwelzijn na gedane Arbeid, dit alsnog aanbieden voor eenieder die daar belangstelling voor heeft. 

Dit keer ligt de nadruk op paarden coaching, die we in drie disciplines gaan aanbieden. Hieronder leggen we uit wat die drie onderdelen inhouden, zodat je kunt kiezen aan welke je wil deelnemen. Deelname vindt plaats op basis van inschrijving.

Discipline 1) Grondwerk met je paard

Deze workshop wordt gegeven door van Serena van den Berg, Freestyle basisinstructeur niveau 1

Bij deze workshop kun je ervaren wat je nog meer kan doen met je paard behalve erop zitten of longeren. Met deze oefeningen leren jij en het paard elkaar (nog beter) kennen, vanaf de grond, zonder hulpmiddelen.

Discipline 2) Paarden weerspiegelen je diepste gevoelens

Deze workshop wordt gegeven door Wilna van Engelen, jarenlange ervaring met paarden, rijinstructrice en eigenaar van manege Vosmaer 

Durf jij het aan om naar jezelf te kijken door de ogen van het paard? 

Paarden kunnen je o.a. laten je zien of je assertief bent; of je nee durft te zeggen, je eigen mening durft te geven, je emoties durft te uiten en of je voor jezelf durft op te komen. Of je kritiek kunt leveren, maar ook kunt accepteren. Of je complimenten kan en durft te geven, deze kunt ontvangen en of je je eigen wensen duidelijk kunt formuleren. 

Met deze spiegelsessie krijg je hier met behulp van het paard inzicht in.

Discipline 3) Paarden coaching /equine-assisted therapie

Deze workshop wordt gegeven door Patricia van Etten, gecertificeerd coach Equine-assisted therapie

Equine-assisted therapie is een vorm van coaching. Zit je bijv. niet lekker in je vel en is de stap naar een psycholoog te groot, dan kun je via paardencoaching of het werken met een paard, tot betere inzichten komen.           

Door haar opleiding motiverende gesprekvoering (een manier van vraagstelling), komt Patricia snel met jou tot de kern. Coaching met paarden is daarom een waardevolle aanvulling om zaken voor jezelf inzichtelijk te krijgen. Ook worden pionnen en kaarten in spelvorm gebruikt, die het probleem inzichtelijk kunnen maken.

Het evenement paardencoaching vindt plaats op:

Zaterdag 14 September van 12.00 tot 17.00 uur

Locatie: Manege Vosmaer, Zeedijk 3A, 4698 PG Oud Vossemeer

Nevenactiviteiten:

Tevens zullen er deze middag een aantal nevenactiviteiten plaatsvinden:

  • Els van der Meijden exposeert schilderijen in haar eigen studio;
  • Kunstenares Maria Dam heeft een pony van wol gemaakt die eind van de middag zal worden verloot voor het goede doel. Tevens exposeert ook zij een aantal werken.
  • Ook is er gelegenheid om koffie/thee met eigen gebakken cake/taart en drankjes te nuttigen.

Kosten voor deelname aan (een van) de disciplines paardencoaching zijn € 30,- per sessie, welke ca. 20-30 minuten duurt. De opbrengst komt volledige ten goede aan Stichting Paardenwelzijn na Gedane Arbeid.

Wil je zaterdag 14 september meedoen aan een of meerdere onderdelen? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan tot 1 september a.s. 

De lootjes voor het winnen van de zelfgemaakte pony, kosten € 3,- per stuk en kunnen zowel op de dag zelf, als vooraf gekocht worden. 

Aanmelden voor de workshops en lootjes kopen?

  • Stuur         een      e-mail met     je         naam, e-mailadres     en        telefoonnummer        naar stichtingpaardenwelzijn@hetnet.nl  
  • Geef hierbij aan, aan welk onderdeel je wil deelnemen, zodat we de deelnames in kaart kunnen brengen of vermeld hoeveel lootjes je wil kopen.
  • Na jouw aanmelding, ontvang je een e-mail met de keuze om het bedrag zelf naar ons over te maken of dat je ons machtigt om een eenmalige incasso te doen.  
  • Na ontvangst van je betaling, is je deelname aan de workshop definitief. We laten je dan begin september per e-mail weten, hoe laat de sessie voor je begint. Als zaterdag 14 september volgeboekt zit, gaan we verder op zaterdag 28 september.
  • Als je lootjes gekocht hebt, laten we na ontvangst van je betaling weten welk lotnummer je hebt. Wij bewaren de lootjes met jouw gegevens voor je, zodat je ze niet kwijtraakt.

Heb je na de sessie(s) zin om nog een keer, met meer tijd, een workshop te volgen, dan is dit mogelijk. Meer informatie hierover is verkrijgbaar op de dag zelf. 

Iedereen is van harte welkom om zaterdag 14 september tussen  12.00 uur t/m 17.00 uur onze locatie te bezoeken.

 Tot ziens op 14 september!