2024 vervolg op manege Vosmaer

Zaterdag 14 September van 12.00 tot 17.00 u.

Paarden coaching

Deelnemers en belangstellende zijn dan van harte welkom op:
Manege Vosmaer,
Zeedijk 3A, 4698PG Oud Vossemeer, Tel.06 10677020

In 2022 hebben wij onze locatie (manege Vosmaer) beschikbaar gesteld voor Heerlijke Kunst. Tijdens dit evenement werden er een aantal workshops aangeboden, waaronder paardencoaching. Er was veel belangstelling voor.

Nu willen we graag als Stichting Paarden Welzijn alsnog paarden coaching aanbieden voor ieder die daar belangstelling voor heeft. Zit je niet lekker in je vel en is de stap naar een psycholoog te groot, dan kun je via paarden coaching, of het werken met een paard, tot betere inzichten komen.

Dit keer ligt de nadruk op paarden coaching, die we in drie disciplines gaan aanbieden. Onder aan de uitnodiging leggen we uit wat die drie onderdelen inhouden, zodat je kunt kiezen aan welke je wilt deelnemen.

Het evenement paarden coaching vindt plaats op:

Nevenactiviteiten:

  • Tevens worden er schilderijen van Els van der Meijden geëxposeerd in haar eigen studio.
  • Maria Dam zal een pony maken van wol. Door een lotje te kopen kun je deze winnen. Aan het eind van de dag wordt het winnend lot getrokken. Maria zal ook enkele werken exposeren.
  • In de studio kan men koffie met eigen gebakken cake en drankjes nuttigen.

Wil je meedoen aan de paarden coaching, stuur dan een mail aan: stichtingpaardenwelzijn@hetnet.nl

Geef aan met welk onderdeel je wilt deelnemen*, dan kunnen we de deelname in kaart brengen.

We laten je dan weten hoe laat de sessie voor je begint.

Graag voor aanvang betalen op rekening Rabobank: NL58RABO0148882080

Heb je na de sessie zin om nog een keer, met meer tijd, de workshop te volgen boek deze dan via onze mail stichtingpaardenwelzijn@hetnet.nl

De opbrengst is voor de Stichting, kosten 30,- per sessie. Duur ca. 30 minuten

Bij meerdere aanmeldingen gaan we alsnog verder op Zaterdag 28 sept

Uitleg disciplines paarden coaching:

A. Grondwerk met je paard. Workshop van Serena van den Berg.

Hierbij kun je ervaren wat je nog meer kan doen met je paard behalve erop zitten of longeren. Met deze oefeningen leren jij en het paard elkaar kennen, vanaf de grond, zonder hulpmiddelen.

B. Paarden weerspiegelen je diepste gevoelens. Workshop van Wilna van Engelen  (back up:  Marjolein Knappers)
Paarden kunnen je hierbij o.a. laten je zien of je assertief bent.

Wat is assertief? Nee durven zeggen, je eigen mening geven, emoties durven uiten, complimenten  kunnen geven, complimenten kunnen ontvangen, kritiek kunnen leveren, kritiek kunnen accepteren en je eigen wensen duidelijk kunnen formuleren.

C. Paarden coaching /therapie. Workshop van Patricia van Etten              Equinne-assisted therapie is een vorm van coaching.

Door haar opleiding motiverende gesprekvoering (een manier van vraagstelling), komt Patricia snel met jou tot de kern. Coaching met paarden is hier een waardevolle aanvulling om zaken voor jezelf inzichtelijk te krijgen. Ook worden pionnen en kaarten in spelvorm gebruikt, die het probleem inzichtelijk kunnen maken.

Tot ziens op 14 september