2023 Pierrette Schoon

Pierrette Schoon

Pierrette heeft in haar jeugd in verschillende landen gewoond met haar ouders en is opgevoed met een verscheidenheid aan momenteel verhalen en culturen.  Pierrette combineert creativiteit met werken in de zorg, en al deze achtergronden komen samen in haar werk voor deze editie van Heerlijke Kunst. Ze is al een tijd verbonden aan Heerlijke Kunst, onder andere omdat ze vindt dat je dan werk maakt wat je zonder die plek, het verhaal van die plek, niet zou maken. Vaak met materiaal met ook weer een verhaal.

Langs de sloot op Arcadia (wat paradijs betekent) met de jonge boompjes en het lange pad moest Pierrette denken aan het verhaal uit Exodus over vertrouwen in God; waar is Hij? Iemand loopt met God hand-in-hand. Hij kijkt over zijn schouder en ziet 1 rij voetstappen in plaats van 2 terwijl God toch had gezegd NAAST hem te lopen, waar was hij dan? Hij vraagt aan God hoe dat kan. Het antwoord hierop is: “toen het moeilijk ging heb ik je gedragen.”

De voetstappen zijn wit, dit staat voor ongeschonden en naar het licht. Het is een verhaal over verwondering. 

De voetafdrukken lopen over het pad, langs de sloot naar? Het begin en einde is nog niet zeker. Een beeld met veel vragen, om over na te denken.

Interview: Mieke van Alphen