2023 Frank Beek

Frank Beek

Frank is een beeldhouwer. Hij hakt  zijn beelden voornamelijk uit Belgische hardsteen. Beeldhouwen is voor hem vorm geven aan een idee. Het is een proces dat veel tijd vraagt. “Langzame kunst”, zoals hij zelf zegt!

Zijn meeste beelden zijn abstract. Het lijkt wel of hij in zijn werk een zekere tegenstelling opzoekt; organische, vaak erotisch geladen vormen tegenover eenvoudige geometrische vormen. Maar beiden geven voeling met een kern, een oerbron van leven.  

Opvallend is de manier waarop de huid van de beelden bewerkt is; soms rond en glad, dan weer ruw met een scherpe rand. De beelden roepen de behoefte op om aan te raken, te voelen… 

Bij het maken van een kunstwerk voor Heerlijke Kunst 2023 op Landgoed Arcadia is het aantrekkelijk voor Frank om groter te werken, ruimtelijker te denken, andere materialen te gebruiken en de omgeving erbij te betrekken……van de harde steen naar de zachte stof, van de sterke kern binnenin naar de verbinding met het omringend landschap. Van grijze steen naar kleur in de natuur, een werk om te ondergaan… hoe uitdagend wil je het hebben?

Interview door Elsbeth Veerman